Tags

, ,

gebakken havermout

Ik ben gek op havermout. In de winter eet ik het graag warm en in de zomer maak ik vaak overnight oats.
Maar met havermout kun je veel meer doen dan alleen oldskool havermoutpap!
Vandaag heb ik gebakken havermout gemaakt. Het is ontzettend simpel en erg lekker. Net of je een taartje eet!

Wat heb je nodig voor 1 persoon?
4 á 5 eetlepels havermout
1 ei
80 ml amandelmelk
1 theelep bakpoeder
1 tl vanille-extract
Aardbeien naar smaak
Ovenschaaltje

Optioneel:
Geraspte kokos
Kaneel
Chiazaadjes
Agavesiroop
Lijnzaad
Gehakte walnoten

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Mix het ei met de melk en het bakpoeder in het ovenschaaltje. Doe de havermout, chiazaad en lijnzaad erbij en mix dit met een vork. Voeg het vanille-extract toe en roer nog eens goed door. Snijd de aardbeien in stukjes en voeg deze bij je beslag. 
Ik ben gek op kokos en kaneel dus ik doet er ook bij.
Voor mij is het zo zoet genoeg. Ben je een ekte ekte zoetekauw, doe er dan nog een klein beetje agavesiroop bij.
Als je alles goed door elkaar hebt gemixt kun je het ovenschaaltje 30 minuten in de oven zetten.
Je gebakken havermout is klaar als een prikker er schoon en droog uit komt.

Enjoy!

Advertenties